вторник, 12 май 2020 г.

РЕДАКЦИОННО: „Гантех Араратян” се завръща с нов сайт, нов формат и като независима медия


12.05.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Многоуважаеми читатели и приятели на „Гантех Арарратян”,

През 2012 година, когато създадох този сайт, имах следните виждания – да представим на
нашите читатели историята, културата, ценностите на Армения и арменския народ, да представим Арменския въпрос с повече факти и аргументи, да представим на българското общество какъв принос сме имали и продължаваме да имаме в живота на човечеството.

Днес нашите цели не са се променили.

Ще продължаваме нашата Мисия.

Ще продължаваме да работим и да служим за Мисията на арменския народ – да разпространи Божествената светлина от планина Арарат до всички краища на света.
Това е една Мисия, началото на която постави Бог чрез нашия патриарх Ной, и който излизайки от Ковчега, построи под планината Арарат Първия Олтар и Жертвеник на новото човечество за поклонение пред Единия и Истински Бог.

На това същото място, преди около 5 000 години бе поставено началото на арменския етнос, арменската нация, арменския народ и бе създадена една древна държава – Армения, която за разлика от много древни народи и империи днес продължава да съществува и да се развива.

На същото това място преди повече от 1700 години нашите предци отново построиха Първия Олтар за поклонение пред Единия и Истински Бог, а върху Олтара издигнаха Жертвеника – Кръста на Исус Христос и смело започнаха да проповядват Евангелието на Спасението на човечеството, и разнасяха от планината Арарат по целия свят Божествената Светлина.

Днес тази Мисия е стигнала до нас и ние продължаваме да носим Араратян Гантехъ (Араратския Светилник).

Скъпи приятели,

Бих искал да благодаря на арменската организация AGBU клон Пловдив и вестник «Парекордзагани Цайн», а по-специално господин Рупен Чавушян, председател на организацията и Хрипсиме Ерниасян, главен редактор на вестника, които повярваха в нашите възможности да служим по своя начин на Всеарменската Мисия. През годините 2013-2018 ние работихме и служихме заедно ежедневно. Бяхме подкрепени всячески – технически, физически, финансово и морално.

Бих искал да благодаря на всички онези организации и личности, които през тези години ни подкрепяха със своите възможности – финансови, физически и морални.

Изключително сме радостни, че през това време успяхме да се превърнем в сцена за изява на мнозина наши сънародници, които в нашия сайт публикуваха своите статии, коментари, произведения и пр.

Но за съжаление от 2018 година насам, поради моята твърде голяма натовареност с лични дела, дейността на нашия сайт прекъсна.

Днес, след няколко месечно размишление и молитви, отново се връщаме с нов сайт, с нов формат и като независима медия в интернет пространството.

Ние няма да бъдем част от никоя организация или институция.

Това означава, че няма да бъдем редовно финансирани за нашия труд.

Ние изцяло ще се уповаваме на Божията милост и финансовата подкрепа на нашите читатели и приятели, за да можем с пълна сила да работим и да служим на Мисията за разпространване на Божествената Светлина от Арарат.

За сайта ще работим заедно с нашата прекрасна поетеса и музикант Варта Берберян-Гарабедян, която ще ми помага с редактирането на текстовете, които аз ще превеждам или ще напиша на български език.

Новият адрес на нашия сайт е: www.gantegh.blogspot.com

В новия формат ще липсват (поне засега) ежедневните новини. Ще публикуваме информационни и образователни материали, свързани с историята, културата, науката, духовното наследство на Армения и арменския народ, както и християнски беседи и размишления.

Тогава – нека да не губим повече време и да започнем да работим и да служим.

Бог да ни е на помощ и нека да Благослови всички нас.

Автор: П-р Нерсес Кетикян
Редакция: Варта Берберян-Гарабедян

Няма коментари:

Публикуване на коментар