вторник, 30 юни 2020 г.

ЛЮБОПИТНО: Шокиращата тайна на моста „Победа” в Ереван - какво е оставила миналата цивилизация за арменците?



Автор: Лилит Арутюнян, Sputnik Армения
30.06.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Случай, който би могъл напълно да обърне всички установени идеи за световната еволюция, възникнал в Ереван в далечните години на Втората световна война. Уникална, безпрецедентна находка поради
време и обстоятелства обаче просто е залята с бетон. Въпреки това историята за нея все още преследва мнозина.

1943 година е. В Ереван се изгражда стратегически важно съоръжение – мост над река Храздан. Работата е в разгара си. Хрант Ованнисян ръководи малка бригада. И изведнъж той трябва да спре работата за известно време, разбира се, рискувайки собствения си живот заради забавянето, особено след като бетонът вече е изведен. Но факт е, че той е информиран за невероятен, безпрецедентен досега предмет ...

Безпрецедентна находка

Хрант Ованнисян
Когато копаят основите за централната носеща конструкция в речното корито, когато достигат определената дълбочина, строителите неочаквано се натъкват на конусообразен връх на метална колона с абсолютно правилна форма. Няма съмнение - обектът е изкуствен.

Повтарям: цялата работа трябва да се извършва строго по график, защото във военно време всяко забавяне заплашва трибунала. Но Хрант не го спира и той отлага изливането на бетон.

"Дядо ми е бил съден, което означава, че всичките му деца са смятани за неприемливи за държавата. Но тъй като баща ми беше добре ориентиран в строителството и е учил "отлично", му бе поверена бригадата. Но положението му също се влошаваше от това обстоятелство, но въпреки това той реши да докладва на началниците си, преди да пристъпи към работа. Причината бе това, че според баща ми, невероятна енергия се излъчвала от металния конус, когато той сложил ръцете си върху него ", разказва синът на Хрант Ованнисян – Арамаис Гарегинян.

Именно той дълго време пази тази тайна, която баща му не иска да носи със себе си в гроба.

Но да се върнем обратно към далечната 43-та ... От какъв метал е направен мистериозният стълб не е възможно да се разбере. Но е ясно, че силата му е невероятна: нито един инструмент дори не оставя драскотини по него. Освен това по находката няма абсолютно никакви следи от ръжда, въпреки че тя е в речното корито от много хиляди, а може би и десетки хиляди години.

Според историята на Арамаис баща му съобщава за находката на началствата. В крайна сметка е решено да се опита да го изкопае. Изкопават още половин метър, но всички опити за изтегляне на стълба не дават резултати. По всяка вероятност тя е част от някакво голямо съоръжение или комплекс, и съдейки по метала, е много високотехнологично.

След известно време на строителите е наредено да завършат работата и са принудени да запълнят артефакта с бетон. На Грант е обещано да докладват за него, когато е необходимо ...

Хрант Ованнисян
„Баща ми дълго мълча, защото се страхуваше, че ако повдигне този въпрос, децата му ще бъдат застрашени, но през последните години от живота си (той е починал през 1994 г.) той говори открито за това. Затова реших да разкажа тази история на един от местните телевизионни канали след смъртта му, през 2005 г.“, казва Арамаис.

По думите му, от историята е бил много заинтересован режисьорът Армен Петросян, който дори е снимал филм по тази тема за телевизионния канал „Русия-Култура”.

Мост, но необичаен

Според Гарегинян, режисьорът разказва на известната арменска ясновидка Аида Тер-Карапетян за невероятния артефакт.

"Аида каза, че в тази част на дъното на река Храздан има три такива стълба. Освен това тя твърди, че конструкцията е мост. Но според мен не става въпрос за обикновен мост, свързващ два брега на реката", казва той.

Арамаис е сигурен, че това е вид комуникационна връзка: "Това са най-вероятно антени, които са вид духовен мост. Мисля, че това е имала предвид Аида Тер-Карапетян."

Ако тези невероятни артефакти наистина са антени за комуникация, тогава трябва да разберем какво свързват.

Етап на спиране

По инициатива на Армен Петросян, през лятото на 2012 г. екип за геоложки проучвания от Русия започва да работи под моста „Победа”, използвайки георадара „Око”. Въпреки това, такова оборудване беше неефективно за подобни проучвания. Поради каменистата почва вместо 3-5 метра, уредът едва показа 30-50 см дълбочина.

Специалистите стигат до извода, че за откриване и потвърждаване на два или три еднакви стълба трябва да се прилагат напълно различни методи и други геофизични техники. Кога ще се случи това - никой не знае.

Според Арамаис държавните структури все още не се интересуват от този въпрос, въпреки факта, че това откритие ще направи истинска сензация в научния свят и може безвъзвратно да промени представите ни за историята на еволюцията.
Превод от арменски: П-р Нерсес Кетикян
Редакция: Варта Берберян-Гарабедян

Няма коментари:

Публикуване на коментар