вторник, 30 март 2021 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СЪЮЗА НА АРМЕНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ В ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД КАНДИДАТУРАТА НА АДВОКАТ ЕМИЛ КОЛЕВИЧИН ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

17.08.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – От създаването си, Съюзът на арменците в България никога не е вземал участие в политическия живот в България, никога публично не е подкрепил никоя политическа сила на избори. Но понякога, по

изключение, подкрепя личности, които са големи приятели на арменците. Един от тях е адвокат Емил Колевичин, който на предстоящите избори е кандидат за народен представител на второ място в листата на коалиция „БСП за България” в 1 МИР – Благоевград.

За това решение разговаряхме с председателя на САБ доктор по юридически науки господин Арутюн Овсепян.

- Г-н Овсепян, скоро заявихте, че твърдо ще подкрепите кандидатурата на адвокат Емил Колевичин по време на парламентарните избори в България. Защо?


- Съюза на арменците в България съществува вече над 15 години. През цялото това време ние никога не сме вземали участие в политическите процеси в България. Но понякога няма как да стоим настрана. Когато разбрахме, че Емил Колевичин е кандидат за народен представител в област Благоевград, веднага взехме решение, че трябва да застанем зад неговата кандидатура. 

Ние подкрепяме човека Емил Колевичин, който дълги години е почетен член на САБ, голям приятел на арменския народ. Той често е подкрепял нашите инициативи. Има голям принос за популяризирането на арменската култура в България.

Освен всичко с г-н Колевичин сме колеги и семейни приятели. Ценя високо неговите възгледи за запазването на традициите и националните ценности на България и българския народ. 

- Какво бихте казали на своите сънародници в област Благоевград?

За съжаление в Благоевград нямаме голяма арменска общност, но аз лично имам много приятели в града и призовавам моите сънародници арменци и братята българи в града – в деня на изборите да дадат своя вот за човека и патриота, за големия приятел на арменския народ – Емил Колевичин. Нека с всички наши сили да подкрепим неговата кандидатура! В негово лице арменската общност в България ще има човек в българския парламент, който ще продължава да работи за развитието на братските отношения между Армения и България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар