вторник, 28 юли 2020 г.

СВЯТ: Азербайджан и Турция ще провеждат военни учения на границата с Армения

28.07.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН -  От 29 юли до 10 август т.г. ще се проведат съвместни азербайджанско-турски военни учения, включително и в Нахичеван, непосредствено до границата с Армения. Информацията съобщи РИА Новости,

позовавайки се на пресслужбата на азербайджанското министерство на отбраната.

Те ще бъдат съвместни мащабни тактически и летателно-тактически военни учения с бойни стрелби и с участието на сухопътните и военновъздушните сили на двете страни.

Азербайджанско-турски военни учения се провеждат съгласно Споразумението за военно сътрудничество между Азербайджан и Турция. Съвместното учение ще включва персонал, бронетанкова техника, артилерия и гранатомети, военноморски самолети и техника за противовъздушна отбрана на армиите на двете страни.

Учения също ще се провеждат близо до арменската граница. Според програмата, представена от Министерството на отбраната на Азербайджан, ученията с участието на сухопътните сили ще се проведат от 1 до 5 август в Баку и Нахичеван, а с участието на военна авиация от 29 юли до 10 август в Баку, Нахичеван, Ганджа, Курдамир и Евлах.

Превод от арменски: П-р Нерсес Кетикян

Редакция: Варта Берберян-Гарабедян


Няма коментари:

Публикуване на коментар