вторник, 28 юли 2020 г.

СВЯТ: Президентите на Русия и Турция обсъдиха ситуацията по границата между Армения и Азербайджан

28.07.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН - Руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведоха телефонен разговор, по време на който обсъдиха ситуацията в Кавказ в контекста на ескалацията на ситуацията на
арменско-азербайджанската граница, съобщава пресслужбата на Кремъл. В съобщението се отбелязва, че телефонният разговор се е състоял по инициатива на турската страна.
„Проведе се обмен на мнения относно ситуацията в Кавказ в контекста на изострянето на ситуацията на арменско-азербайджанската граница. Владимир Путин подчерта необходимостта от предотвратяване на всякакви действия, които биха ескалирали напрежението. Страните изразиха своя интерес конфликтът да бъде разрешен изключително с мирни средства. Президентите на двете страни изразиха готовност да координират усилията за стабилизиране на ситуацията в региона" се казва в изявлението.
Президентите подчертаха, че политическо-дипломатическото уреждане на конфликта в Нагорни Карабах, основано на принципите на международното право, в интерес на народите на Армения и Азербайджан, няма алтернатива.
Превод от арменски: П-р Нерсес Кетикян
Редакция: Варта Берберян-Гарабедян

Няма коментари:

Публикуване на коментар