четвъртък, 30 юли 2020 г.

Военният министър на Армения и посланикът на Иран в страната обсъдиха турско-азербайджанските военни учения, които се провеждат до границата на Армения и Иран

30.07.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН - На 29 юли министърът на отбраната на Република Армения Давит Тоноян прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Ислямска Република Иран в Република Армения Абас Бадахшан

Зохури. В срещата участва и военното аташе на посолството на Иран в Армения, полковник Мехди Хейят Ведждани.

Както бе съобщено от пресслужбата на Министерството на отбраната на Република Армения, министърът на отбраната на Република Армения поздрави посланика на Ислямска Република Иран за поемането на поста. Давит Тоноян представи неотдавнашната ситуация на арменско-азербайджанската държавна граница и линията на съприкосновеност между арцахските и азербайджанските сили. Беше подчертан фактът за използването на голям брой съвременни дронове по време на последните операции в североизточната част на Република Армения и ефективността на арменските военни сили в борбата срещу тях.

Отчитайки проблемите на регионалната сигурност, събеседниците размениха мнения относно естеството на съвместните турско-азербайджански военни учения, оценявайки възможното им въздействие от гледна точка на осигуряване на стабилността в региона.

По време на срещата бяха обсъдени процесът и перспективите на арменско-иранското сътрудничество, размениха се мнения за регионалната сигурност и за международните процеси.

Превод от арменски: П-р Нерсес Кетикян

Редакция: Варта Берберян-Гарабедян


Няма коментари:

Публикуване на коментар