сряда, 29 юли 2020 г.

СЪТРУДНИЧЕСТВО: Военният министър на Армения и руският посланик обсъдиха последните събития по границите на Армения и стъпките на Турция и Азербайджан, които дестабилизират ситуацията в региона


29.07.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН - На 28 юли министърът на отбраната на Армения Давит Тоноян се срещна с извънредния и пълномощен посланик на

Руската Федерация в Република Армения Сергей Копиркин. В срещата участва и военното аташе на руското посолство в Армения, полковник Андрей Гришчук.

Според пресслужбата на Министерството на отбраната на Армения, страните обсъдиха актуалните въпроси на двустранното военно и военно-техническо сътрудничество, както и военно-политическата обстановка в региона.

Министърът на отбраната на Армения запозна посланика с неотдавнашната ситуация на арменско-азербайджанската държавна граница, линията на съприкосновеност между карабахските и азербайджанските сили, като подчерта конструктивната и стабилизираща роля на руската страна.

Давит Тоноян сподели оценката си относно политическите и военните стъпки, предприети от Азербайджан и Турция за дестабилизиране на ситуацията със сигурността в региона, отбелязвайки, че арменските въоръжени сили, както и частите на арменско-руската съвместна група, продължават в постоянен режим с всички разузнавателни средства да следят и да анализират и са готови за всяко развитие на ситуацията.

Посланик Копиркин потвърди позицията на Русия за установяване на стабилност в региона, като отбеляза, че руската страна предприема всички необходими мерки в тази посока.

Събеседниците обсъдиха и процеса на двустранното военно сътрудничество, включително съвместната бойна подготовка, организирането на военни учения, които ще се проведат на територията на Република Армения и на Руската Федерация.

Превод от арменски: П-р Нерсес Кетикян

Редакция: Варта Берберян-Гарабедян


Няма коментари:

Публикуване на коментар