понеделник, 3 август 2020 г.

АРМЕНИЯ: Военният министър на Армения отговори на безмислените изявления на президента на Азербайджан (ВИДЕО)

03.08.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН - Министърът на отбраната на Република Армения Давит Тоноян отговори на изявлението на президента на Република

Азербайджан Илхам Алиев, който се закани на арменската страна: „Освободете нашите територии, преди да е станало твърде късно“. Говорителят на министерството на отбраната Шушан Степанян публикува видео на страницата си във Фейсбук, в което Тоноян пита Алиев „кога е това твърде късно?”.

„На първо място, като вземем предвид факта, че министър-председателят на Армения, президентът на Арцах (Карабах) никога не правят подобни изявления, а напротив, те призовават към миролюбие, да се  продължат преговорите, такива изрази (има предвид думите на Алиев) са неразбираеми за нас. Като министър на отбраната бих искал да разбера кога е това "твърде късно?", казва Тоноян.

Министърът добавя, че азербайджанското военно ръководство също се откроява с подобни изявления.

„Военното им ръководство декларира, че са готови да започнат военни действия, те просто чакат заповед. Първо – ние не чакаме заповед. Второ – военните операции в Тавуш бяха ясно доказателство, че за много кратък период от време, въпреки факта, че противникът използва свръхмодерни средства, не успя, а напротив, имаше много загуби", казва министърът.


Превод от арменски: П-р Нерсес Кетикян

Редакция: Варта Берберян-Гарабедян


Няма коментари:

Публикуване на коментар