вторник, 4 август 2020 г.

АРМЕНИЯ-ДИАСПОРА: Стартира онлайн Учебно познавателната програма „Стъпка към Дома” за деца и младежи от Диаспората

04.08.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 03 август стартира Учебно познавателната програма „Стъпка към Дома“, организирана от Канцеларията на Главния комисар по въпросите на диаспората на Република Армения. Тази година програмата за първи път ще се проведе онлайн.

„Всяка година имахме прекрасна програма, когато довеждахме стотици млади хора в Армения, те имаха прекрасни дни. Тази година решихме да пренесем родината в дома ви, защото не искахме да отменяме програмата поради епидемията. Надявам се, че догодина всички ние ще можем да бъдем физически в родината“, каза Сара Анджарголян, директор на Канцеларията на главния комисар по въпросите на диаспората, приветствайки участниците в програмата.

Тя информира участниците, живеещи в различни страни по света, че с радост ги очаква в Армения.

Канцеларията на Главния комисар по въпросите на диаспората на Република Армения на два етапа ще осъществи двуседмична онлайн образователна програма „Стъпка към Дома“ за тийнейджъри и младежи на възраст 12-18 години от диаспората между 3-28 август 2020 г. Програмата включва курсове по арменски език, курсове по история, виртуални посещения на Общините (в Армения и в Диаспората), интерактивни дискусии, дискусионен клуб, онлайн образователни игри, срещи с държавни и общественици, представители на културата и изкуството, срещи с участници от предходната година, работни срещи, както и ще бъдат представени проекти за общностите.

С участието си в програмата младежите от арменската диаспора ще получат възможност да се запознаят с историята и културата на Армения, да изучават майчиния си език, да опознаят родината си чрез контактуване с млади хора в Армения.

До 250 млади арменци от диаспората от 30 държави ще вземат участие в онлайн образователната програма „Стъпка към Дома“.

Програмата се осъществява в сътрудничество с образователната фондация „Научи за Армения!” (Teach for Armenia). Партньор по проекта е Арменският виртуален колеж към AGBU.

Превод от арменски: П-р Нерсес Кетикян

Редакция: Варта Берберян-Гарабедян


Няма коментари:

Публикуване на коментар