вторник, 4 август 2020 г.

ИЗКУСТВО: Netflix получи авторски права да излъчва филма "Обещанието", който разказва за Арменския геноцид

04.08.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Американската компания Netflix придоби авторските права за излъчване на холивудския филм „Обещанието“ за Геноцида

над арменците.

Продуцентът на филма Ерик Есраелян написа за това на официалната си страница в Twitter.

„С удоволствие съобщаваме, че Netflix получи авторските права върху филма The Promise. Благодаря на всички за вашата подкрепа. Мислим, че това ще увеличи информираността на хората. Благодарим за щедростта на нашия скъп приятел, филантропа Кърк Къркорян, благодарение на щедростта на когото екипът ни направи този филм и нашия исторически документален аналог с цел да принуди американските конгресмени да признаят Геноцида над арменците веднъж завинаги“, написа той.

Според продуцента те изпълниха тази мисия благодарение на многото привърженици и социалната пропаганда: „Нито едно отричане на нарушителите на човешките права или техните поддръжници няма да елиминира този факт. Дарихме постъпленията от филма на благотворителни организации в САЩ, Армения и други страни за образование, здравеопазване, наука, права на човека, социални услуги, култура и много други области.”

Излъчването на филма ще започне на 8 август.

Превод от арменски: П-р Нерсес Кетикян

Редакция: Варта Берберян-Гарабедян


Няма коментари:

Публикуване на коментар