петък, 31 юли 2020 г.

АРМЕНИЯ: Премиерът Пашинян се надява, че коронавирусната криза ще приключи през септември

31.07.2020, ГАНТЕХ АРАРАТЯН - Премиерът Никол Пашинян се надява, че през септември ще отбележим края на коронавирусната криза. Премиерът спомена това на заседанието на правителството и добави, че през последните 15 дни ситуацията

с коронавирусната епидемия в Армения значително се подобри и се подобрява. „За първи път от 11 юни насам имаме по-малко от 9 000 активни случая. Имаме по-малко от 400 ежедневни случая в продължение на 6 дни подред. Така ние имаме възможност да счупим гръбнака на епидемията. Това поставя специална отговорност върху всеки от нас", каза Никол Пашинян, припомняйки, че пикът на епидемията беше на 6 юли.

Премиерът подчерта важността да се спазват стриктно установените правила за борба с епидемията и отбеляза, че след няколко дни започва процесът на изплащане на пенсиите и трябва да се направи всичко, за да няма струпване в пощенските станции. В този контекст министър-председателят даде указания на министъра на високотехнологичната промишленост Акоб Аршакян и председателя на Централната банка Мартин Галстян.

„За съжаление със сигурност знаем, че до края на туристическия сезон авиолиниите няма да работят с обикновения режим. Това означава, че нашите граждани, които биха могли да прекарат ваканцията си в чужбина, трябва да се възползват от възможностите на вътрешния туризъм.

Имаме задачата да премахнем епидемията от нашия дневен ред в обществения живот. Това не означава, че няма да има случаи на коронавирус, а означава, че тези случаи ще бъдат на ниво, което няма да считаме за криза. Днес ние имаме този шанс, но доколко ще реализираме този шанс, зависи от нас. Надяваме се през септември да регистрираме края на кризата", заяви Никол Пашинян.

Превод от арменски: П-р Нерсес Кетикян

Редакция: Варта Берберян-Гарабедян


Няма коментари:

Публикуване на коментар